Dobrodošli na stranice projekta “Promocija mreža za zdravo starenje”

Projekat se fokusira na poboljšanje zdravlja i kvalitete života osoba treće životne dobi u tri kantona u Federaciji Bosne I Hercegovine. Projekat se zasniva na radu na poboljšanju usluga za starije osobe kao i kvalitetnijem razvoju politika i programa za ovu populaciju. Iskustva iz projekta će se između ostalog koristiti u pravljenju nacrta strategije potpore za ljude treće životne dobi koji žive u oba entiteta u Bosni i Hecegovini.

Indirektni korisnici projekta uključuju profesionalce, volontere i organizacije koje djeluju u zajednici a koji rade u oblastima vezanim za njegu i potporu (socijalnu, zdravstvenu) starijim licima. Kao indirektni sudionici projekta biti će uključene i porodice osoba treće životne dobi koji trenutno nose veliki teret brige za svoje najmilije.

Projekat je finansijski podržan od strane Social Transformation Programme (Matra), holandskog Ministarstva vanjskih poslova . Implementacija projekta je otpočela u oktobru 2009. godine a aktivnosti projekta biti  će implementirane u period od dvije godine i šest mjeseci.

Projekat se implementira od strane Stichting Yanos Public Health iz Nizozemske i Partnerstva za javno zdravlje iz Bosne i Hercegovine zajedno sa Stichting Zorgbeheer De Zellingen iz Nizozemske.

Kategorije: Novosti, Uncategorized
Translate »