Mali degustatori

„Mali degustatori“

Zadovoljno – zdravo i sretno dijete

Zdrav način življenja trajna je zadaća održivog razvoja i možemo reći da ne postoji dobna granica za početak takvog načina života. Započinje se odmah po rođenju, a briga o zdravlju i kvaliteti života traje cijeli život. Čisto i zdravo okruženje, kontakt s prirodom, prehrana, kretanje – to su elementi našeg pristupa. Vještine i saznanja koje dijete stekne u najranijoj dobi postaju njegova svakodnevnica, dio njegova života, i pretvaraju se u trajan stav o potrebi očuvanja zdravlja, postajući način življenja.

Dan pod nazivom „MALI DEGUSTATORI“ oragnizirat će se u Centru za zdravo starenje Novo Sarajevo u petak 20.12.2013. u saradnji sa  pojoprivrednom zadrugom krompir.ba u sklopu kojeg će domaći bosanskoherecegovački proizvođaći izlagati svoje proizvode.

Program 11:00 – 18:00

Izlaganje štandova i prodaja domaćih proizvoda

Akcija prikupljanja igračaka za novogodišnje paketiće koji će se donirati u humanitarne svrhe

Radionice kuhanja zdrave hrane ( članovi Centra za zdravo starenje i djeca). Edukativna radionica koja će omogućiti djeci da sami sebi pripreme jedan zdrav obrok.

Nagradna igra za djecu

Cilj ovog programa

promocija zdrave hrane koja utiče na metabolizam i zdravlje svakog čovjeka,

probuditi svijest o zaštiti domaćih proizvoda

Pomoći roditeljima i djeci kod usvajanja zdravih navika prehrane

Pozivamo sve građane koji su zainteresirani da nam se pridruže na taj dan i podrže promociju zdrave ishrane za sve generacije.

 

Kategorije: Novosti
Translate »