Potpisan ugovor o donaciji sanitetskog vozila Općini Novo Sarajevo

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo sa saradnicima, primio je danas predstavnike asocijacije „Misericordia di Prato” iz grada Prato (Italija), koje je predvodio predsjednik dr. Luigi Biancelani. Tom prilikom potpisan je ugovor o donaciji sanitetskog vozila Fiat – Ducato Općini Novo Sarajevo, odnosno budućem Centru za zdravo starenje koji će biti smješten u prostorijama Doma kulture u Hrasnom. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i predstvanici Federalnog zavoda za javno zdravstvo, Doma zdravlja Novo Sarajevo, kao i vijećnici Općinskog vijeća Novo Sarajevo. Nakon potpisivanja ugovora načelnik Nedžad Koldžo zahvalio se gostima na donaciji, istakavši da mu je posebno drago što se i ova asocijacija iz pobratimskog grada Prato uključila u projekat „Promocija mreža za zdravo starenje”, čime će se omogućiti znatno kvalitetniji doprinos u radu ovog Centra.

Sejdefa Bašić-Ćatić, predstavnica udruženja „Partnerstvo za javno zdravlje”, upoznala je prisutne sa projektom „Promocija mreža za zdravo starenje” u okviru kojeg će na području općine Novo Sarajevo biti otvoren Centar za zdravo starenje. U toku prezentacije predstavnica uduženja posebno je naglasila da će korištenje ovog vozila omogućiti da se i nepokretna lica treće životne dobi aktivno uključe u društveni život.

Na kraju svoje prezentacije Sejdefa Bašić-Ćatić se zahvalila gostima na donaciji i načelniku Općine Novo Sarajevo na podršci u realizaciji ovog projekta.

Načelnik Nedžad Koldžo obišao je sa gostima objekat Doma kulture na Hrasnom i upoznao ih sa prostorijama budućeg Centra za zdravo starenje.

Kategorije: Novosti
Translate »